1ضرورت برنامه ریزی و نظم برای رسیدن به لقاء الله

ساخت وبلاگ

یکی از آفت های بسیار مهم راه رسیدن به تعالی که همان خدایی شدن است ، بی نظمی و نبود برنامه ای درست و نظام مند می باشد .

بسیاری از انسانها تصمیم می گیرند کاری انجام دهند اما بعد از مدتی که به خود می آیند می بینند نه تنها قدمی به هدف خود نزدیک نشده اند بلکه در مسیری گام برداشته اند که آنها را هزاران قدم از مسیر دور کرده است ، این افراد وقتی اندکی به کار های خود توجه کنند در می یابند که علت اصلی این ناکامی نداشتن برنامه ای صحیح و منظم است . چرا که انسان تا برنامه ای برای حرکت نداشته باشد با پیدایش اندک میلی به سوی آن جذب شده و از حرکت باز می ماند .

مثلا خانواده ای را تصور کنید که قصد دارند برای تفریح به مدت دو روز از تهران به اصفهان بروند ، این خانواده  وقتی به راه می افتند هنگامی که به نزدیکی های قم می رسند خانوم خانواده می گوید دریاچه قم زیباست کمی آنجا توقف کنیم . آقا نیز ماشین را به آن سمت برده و  بساط اتراق را بر پا می کند ، زیبایی های دریاچه قم در دل کویر بی آب  و علف آن چنان از ایشان دلربایی می کند که اصلا فکر رفتن به اصفهان از سر ایشان بیرون می رود و تمام وقت دوروزه ایشان در همان جا سپری می شود لذا هیچ گاه به اصفهان نمی رسند . اما اگر از همان اول زمان خود را تنظیم کرده و برای حرکت برنامه ریخته و می گفتند که برای حرکت در مسیر نهایتا نصف روز وقت داریم ، یادشان می ماند که باید در طول این مدت به اصفهان برسند لذا دیگر جاذبه دریاچه قم ایشان را نمی فریفت .

مثل ما در این دنیا نیز این چنین است ، آنان که برنامه ای برای رسیدن به خدا ندارند اندک زیبایی های دنیا دلشان را ربوده و از مسیر بازشان می دارد .

بنابر این لازم است نه تنها برای تمامی زندگی مان برنامه داشته باشیم بلکه لازم است همت بالایی برای منظم کردن برنامه هایمان خرج کنیم .

هر چند وقت یک بار انسان نیاز دارد که ذهن خود را منظم کند دقیقا مانند کاری که برای یک کامپیوتر اتفاق می افتد که فایل هایش باید مرتب  و طبقه بندی شوند و الا اطلاعاتی که به او داده شده است دیگر قابل استفاده نخواهد بود ، اگر نتوانیم به اطلاعات منظم و طبقه بندی بدهیم دیگر نمی شود از آنها استفاده کرد ، در ذهن انسان نیز همین مطلب صادق است که باید اطلاعات ذهنی را مرتب و منظم کرد .

ما اطلاعات بسیاری داریم اما باید به آنها سامان بدهیم ، اگراین کار را نکینم این پراکندگی موجب می شود که درست به جایی نرسیم، اتفاقا نا منظم بودن فکر  و آگاهی های ما درباره همه کار های خوبی که باید انجام دهیم موجب می شوند که از سیر به سوی موفقیت بازمانده و نتوانیم جلو رفته و پیشرفت کنیم .

به همین دلیل است که امیر المومنین علیه السلام  در وصیت خود به امام حسنین می فرمایند :

«أُوصِیکُمَا وَ جَمِیعَ وَلَدِی وَ أَهْلِی وَ مَنْ بَلَغَهُ کِتَابِی بِتَقْوَى اللَّهِ وَ نَظْمِ‏ أَمْرِکُمْ‏ » [1]  شما دو فرزند و تمامی فرزندانم و اهل و عیال و هر آن که وصیتم به او می رسد را به رعایت تقوای الهی و نظم داشتن در امورشان وصیت می کنم .

چرا که رسیدن به تقوای الهی که تنها عامل تقرب به خدا و تعالی معنوی است جز با منظم بودن و رعایت نظم امکان پذیر نخواهد بود .

────────────────────────────

[1]نهج البلاغة (للصبحی صالح)، ص: 421

مدت عمر انسان به اعمالش هم بستگی دارد....
ما را در سایت مدت عمر انسان به اعمالش هم بستگی دارد. دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 2vademoghadas9 بازدید : 151 تاريخ : سه شنبه 27 تير 1396 ساعت: 19:08